Dunia Kucing… Si Comot, Si Comel & Si Itam

Oleh: Ahmad Fazlan Shah Abd Rahman

Mesti korang semua yang minat bela binatang peliharaan. Ada yang suka bela burung, ada yang suka bela iguana, ada yang suka bela anjing, malah sampaikan ada yang bela ular pun ada…(boss aku yang bela)…

Tapi, masih tak ramai korang yang minat bela binatang peliharaan. Ada yang geli la, ada yang tak tahan bulu la, ada yang kata tak suka tengok najis binatang la…malah ada yang kata busuk laa…

Bila aku tengok balada kucing jalanan yang ntah sape punyer, aku teringat kat Comot, 1st lovely cat yang aku suka. Harganya RM300 tue… Comot yang berspesis persian cat ni baru je masuk setahun, jantan plak tu. Apa yang buat aku tertarik pada Comot sebab mata dia warna Orange, dan bulu warna kelabu. Bagi yang tahu selok belok kucing ni, bukan senang nak dapat warna mata dan bulu macam Comot. Hehehehe….

picture7.jpg

Yang 2nd lovely cat ni, Comel namanye. Yang ni kucing betina, aku dapat free daripada seorang hamba Allah s.w.t yang bagi kat aku. Comel ni aku bela sejak umurnye 3 bulan, sampai sekarang umurnya bulan depan masuk setahun. Sape2 yang minat kucing, pasti sukar nak dapat spesis siamese cat, macam Comel ni. Bulu putih dan kulit telinga, muka dan kaki warna coklat. Susah nak dapat wooo….. Sebab tu aku bagi rumah Comel sebilik dengan Comot…biasa la kan…nak bagi ramah mesra supaya dapat stok anak. Hahahhaks

Yang 3rd persian cat si nakal ni plak, namanye Itam. Memang nakal perabih. Bukan nakal pasal ape, manja sangat berlebih. Kucing ni betina. Aku dapat Itam ni time aku cover story Expose episod Babi Oh Babi kat Banting, Selangor dengan harga RM100 daripada Kak Noridah Kucing. Istimewanye, Itam ni bulu nye macam sutera, lembut nak mampus. Asal aku balik jer, Itam gesel badannye kat aku. Kadang-kadang lemas aku dibuatnya. Nak tak nak, aku melayannye dengan penuh kasih sayang. Rumahnya khas, Itam je dalam 1 bilik. Bukan apa, kalau aku bagi Comot sebilik dengan Itam, nanti kes sexual harrasment akan berlaku. Itam ni baru je 7 bulan. Virgin lagi…. Ahahahaks.

Ketiga2 lovely cats ni…mmg manja dengan aku. Respect giler dekat tuannya. Asal nampak muka aku je, tak boleh la nak lari. Habis lompat2 dan duduk dengan aku. Best gak…bukan ape, nak hilang rasa tension kerja, kita luahkan kat kucing. Jadi, Comot, Comel dan Itam akan jadi pendengar setia pada masalah tuannya (sungguhpun Comot, Comel dan Itam tak dapat selesaikan masalah tersebut!!!!).

(p/s: Kalau sape2 nak kucing, korang boleh contact aku)

About massa121

Be a Creative Thinker....
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

6 Responses to Dunia Kucing… Si Comot, Si Comel & Si Itam

  1. pija says:

    comelnyer!!!! sy suke sgt2 kittun (cat dlm b arab) nih. trigat kat kucing sy, Mira namenyer…tp jantan..hehehe..1hr 2 de sekor ular tedung try msuk umah sy..so, Mira pn fight as harder he can…last2 Mira kena patuk..tp Mira still cube lwan ular bedebah 2…smpai ular 2 blah…sy mnangis giler2 sbb xsampai ati tgk Mira jd gitu, Mira pn tnggalkn sy slama2nyer…Mira…i miss u!!!!

  2. LaiNi says:

    wow.. aku pun minat kucing jugak… Damak dan Comot.. 2-2 dapat free.. jenguk blog aku tgk dorang k…

  3. shana says:

    how if im interested to hv 1 kitten as my pet…. how much? tq

  4. zana says:

    kenapa kucing saye agrasif wktu mlm

  5. masitah says:

    hi shana if u want cats
    i will give u for free
    just cal me
    ok
    coz i need to go back my home town
    if u really interested
    pls call me
    0193668356 masita

  6. lea says:

    eh! ade x kucing2 yg dalam lingkungan umo 2-3 bulan?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s