Proton MPV

Oleh: Ahmad Fazlan Shah Abd Rahman

Salam semua…ok, semasa aku melayari internet, aku terjumpa gambar-gambar kelahiran Proton MPV pertama Malaysia. Apa nama dia aku tak tahu la…sebab Proton Holding Sdn Bhd dikatakan akan melancarkan MPV baru ni pertengahan September 2009.

protonmpv1

protonmpv2

protonmpv31

 

DEMI MASSA: Nampak elegan, besar dari Toyota Wish. Well, ape komen korang?

About massa121

Be a Creative Thinker....
This entry was posted in Proton MPV. Bookmark the permalink.

16 Responses to Proton MPV

  1. aloha says:

    mac 2009 la!!

  2. massa121 says:

    aloha…ni info terbaru yang aku dapat ler…
    ada yang kata Mac 2009….ada yang kata Sept 2009.

    Harap sabar ye apa kata Proton…dia dah catat untung lebih RM100 juta ringgit.

    hehehhee….harap kereta MPV ini kereta Rakyat.

  3. Pingback: Proton MPV on the way! cepat kumpul downpayment! « syahril a. kadir

  4. gerektua says:

    hmm lawa gak… harap interior cantik dan kemas

  5. P620A says:

    I can confirm this baby is coming out in the market some time in April 2009..belilah beramai2 so that ktorg dpt bonus lebih…TQ in advance😉

  6. massa121 says:

    confirm ke April 09 ni..? ni mesti dealer proton ni…tak leh kasi diskaun ke? berapa agaknya harga ek??????

  7. P620A says:

    the price range is rm65-75k but not more than 80k.

    tak mainlah dealer2 ni…i’m one of the testing people of this mpv.

    • massa121 says:

      ye ke…means ko dah test la ek…amcm ok ker? pandangan ko mcm mana? aku confius..mana satu rupa Proton MPV tu…sebijik mcm dalam blog aku tu atau mcm Proton MSX tu..? plz komen, bro….

  8. P620A says:

    Check kat website ni for more details:

    http://paultan.org/topics/proton-mpv-20/

    dont worry, it’ll be the best quality ever produced by Proton.

    btw, i’m FEMALE..hehehe…

  9. prodas_afiq says:

    gambar baru tak de ke?????

    • massa121 says:

      mana ada gambar baru…tu gambar berbulan2 lepas. sekarang mesti dah peringkat siap untuk dipasarkan. nak gambar baru, kena kunjung kat Galeri Proton.

  10. stroller says:

    Check kat website ni for more details:

    http://paultan.org/topics/proton-mpv-20/

    dont worry, it’ll be the best quality ever produced by Proton.

    btw, i’m FEMALE..hehehe…

    ———————————————————-

    1st, link not valid…
    2ndly… how sure u r d quality of this mpv is the best ever being produced by proton coz what u tested is not for public eyes??

    • massa121 says:

      bro…link tu memang tak valid. tapi, cuba bro buka paultan.org pastu terus cari link proton kat website dia. pastu ada….
      pasal quality tu, tu opinion p620A, bro. tak sabar nak test drive…

  11. stroller says:

    thanx bro, i appriciate your idea… i already visit paultan long-long time ago but no latest update…

    i thnk sume pun dh kene ban ngan p1 kot… the along wait baby to the public may b klise of p1 history…

    tp kalu bro ada latest update msg me at my email mivec74@yahoo.com.. tq bro

  12. pony says:

    wa shantek jugak kete ni… utk family..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s