Jom Spy Proton MPV…

Oleh: Ahmad Fazlan Shah Abd Rahman

Sebelum ini aku ada tulis satu entry mengenai kelahiran Proton MPV pertama negara kita. Ramai jugak la yang komen pasal kelahiran Proton MPV ni dalam blog aku. Ada la seorang komentator ni, beberapa kali komen dalam blog aku pasal ni. Aku ingatkan laki, rupanya perempuan siyut… Tapi, aku tak kenal dia la.

Melalui information dia lah, dia suruh aku pi satu website ni…website ni memang update pasal kereta-kereta. So, bagi sesiapa yang dok gila kereta, make sure kunjung blog ni. http://paultan.org

Dalam website tu, aku terjumpa la Spy Shot of Proton MPV ni…nak kata cantik, memang cantik la. tapi, tak dapat true color dia la…sebab dia balut body dia dengan warna hitam.

Range harga sekitar antara RM60k – RM90k. Look dalam dia memang la dijangka update…setanding dengan kereta-kereta mewah yang lain. Apa yang penting, diharapkan kereta MPV ini menjadi kereta rakyat Malaysia.

Sila lihat SPY SHOT of Proton MPV ni….

SPYSHOT 1

SPYSHOT 1

SPYSHOT 2

SPYSHOT 2

SPYSHOT 3

SPYSHOT 3

INI CHASSIS DIA...

INI CHASSIS DIA...

SPYSHOT 4

SPYSHOT 4

SPYSHOT 5

SPYSHOT 5

SPYSHOT 6

SPYSHOT 6

INI LOOK INTERIOR DIA...

INI LOOK INTERIOR DIA...

SPYSHOT 8

SPYSHOT 7

SPYSHOT 8

SPYSHOT 8

SPYSHOT 9

SPYSHOT 9

SPYSHOT 10

SPYSHOT 10

Kalau ada rasa nak beli, kumpul duit dari sekarang…(blogger SYAHRIL KADIR yang kata).

Ini kerana pelancaran dijangka pada pertengahan tahun 2009. Nantikan kemunculannya.

Untuk sebarang makluman, sila layari http://paultan.org/archives/2008/08/02/proton-mpv-exclusive-initial-details-revealed/

DEMI MASSA: Memang eksklusif….ape nama proton ni ek agaknya…? Ape ek????


About massa121

Be a Creative Thinker....
This entry was posted in Proton MPV. Bookmark the permalink.

4 Responses to Jom Spy Proton MPV…

  1. prodas_afiq says:

    same2 kita tunggu mpv ni….tak de gambar lain ke??????

  2. stroller says:

    brader massa, commentator p620A tu tak da lagi dh ker?? cuba tanya kalu dia ngan si-fu (kat paultan.org) sama line dgn dia… tq

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s