AL-KISAH SENAMAN PUNGGUNG!

Program ‘Senaman Punggung Depan Rumah Ambiga’ anjuran Persatuan Veteran Tentera Melayu (PVTM).

 

Pagi tadi di Damansara, sekumpulan bekas tentera dari Persatuan Veteran Tentera Melayu (PVTM) berdiri di hadapan rumah Datuk S.Ambiga dan mengadakan aktiviti ‘senaman punggung’ beramai-ramai.

Kata Presidennya, Mohd Ali Baharom @ Ali Tinju, tujuan senaman itu adalah nak sampaikan bantahan terhadap Ambiga yang mereka anggap ‘musuh negara yang cuba merosakkan nama negara!’

Macam tengah rukuk dalam solat,jer?

 

Apa saya nak kata, tindakan ini memalukan bangsa Melayu malah mencemarkan imej sebagai bekas askar DiRaja!

Adakah serendah ini tahap mentaliti Presidennya? Yang lain-lain tu, saya tak kisahlah, sebab diorang semua ikut telunjuk bosnya. Tak ikut nanti, kena ‘tinju’ la pulak!

Saya tidak nampak, hikmah di sebalik ‘senaman punggung’ ini. Yang saya nampak, BANGSA MELAYU DIPANDANG RENDAH, MARTABAT SEBAGAI ASKAR DIRAJA TERCALAR, MENGGURIS PERASAAN YDP AGONG, secara tidak langsung menunjukkan MENTALITI MELAYU KINI MASIH TIDAK CERDIK.

Saya tahu perasaan PVTM ni. Saya pun tidak suka pada si Ambiga tu, tetapi saya hormat dengan survival politiknya dalam isu Bersih, tatkala seluruh rakyat mencaci maki hamun bagai kepada Ambiga.

Daripada sekumpulan kecil yang buat ‘senaman punggung’, alangkah lebih elok dan manis sekiranya seluruh anggota PVTM satu Malaysia turun DUDUK+BANTAH di luar kawasan pagar jalan di rumah Ambiga, selama beberapa hari. Panggil lah abg-abg jual burger dan minuman semacam pasar malam pun, boleh. Biar Ambiga tu terkurung dalam rumah!

Baru matlamat untuk menyeksakan Ambiga, berjaya! HAHAHAHHA

 

DEMI MASA: Jangan cuma buat ‘senaman punggung’ depan rumah Ambiga hanya untuk sehari, tidak bermakna beb! Apa kata, lakukan ‘senaman punggung’ sebagai rutin harian setiap pagi. Amacam, ada beran?????

 

 

 

Advertisements

About massa121

Be a Creative Thinker....
This entry was posted in Politik. Bookmark the permalink.

One Response to AL-KISAH SENAMAN PUNGGUNG!

  1. Kerambit Kulop Sato says:

    SYABAS…..PVTM…TERUSKAN PERJUANGAN. KALAU TIDAK ADA KITA….MEREKA TIDAK AKAN BERNAFAS DI BUMI MALAYSIA INI… (Kerambit Kulop Sato)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s