Monthly Archives: September 2012

CERITA BAJET 2013

  Belanjawan 2013 telah dibentang oleh PM Najib, dengan temanya ‘Memakmurkan Negara, Mensejahterakan Rakyat: Sebuah Janji Ditepati’. Maka, segala macam reaksi dan segala macam persepsi baik di kalangan pemimpin-pemimpin parti politik mahupun rakyat. Tidak kurang juga ada yang merungut. Saya … Continue reading

Posted in Politik | 2 Comments

SUKAN DAN POLITIK…

  Lirik dan lagu, tidak dapat dipisahkan. Begitu juga sukan dan politik, memang tak dapat dipisahkan. Dulu, kita bersukan sebab nak sihat dan cergas. Kini, sukan adalah indusri penting yang harus diberi perhatian, kerana bila dah jadi industri, mesti ada … Continue reading

Posted in Politik | Leave a comment

Innocence of Muslim – Satu Tindakan Provokasi Melampau!

  Lihat sahaja rantaian klip filem yang saya postkan di sini. Hari ini satu dunia melihat Filem ‘Innocence of Muslim’. Hari ini satu dunia kecoh dengan filem ini. Maka, dunia Islam pun sangat amarah melihat filem ini. Apa yang tak … Continue reading

Posted in Uncategorized | Leave a comment

KISAH ABIL-FAUZIAH: DUA CINTA SEJATI

  Untuk maklumat lebih lanjut, layari http://www.sinarharian.com.my/nasional/suami-berhenti-kerja-jaga-isteri-koma-1.83318 . Atau blog Abil di http://abil4fauziah.blogspot.com/.   DEMI MASA: Adakah aku boleh menjadi tabah seperti Abil?     

Posted in Uncategorized | Leave a comment

ULASAN DISKUSI HENTIKAN POLIMIK HUDUD

  Sejak tersiarnya Diskusi Hentikan Polimik Hudud pada 24 Ogos 2012, yang kini antara viewers tertinggi dalam program Lets Talk di The Malaysian Observer TV (MobTV), hingga kini, masih ada yang mahu menimbulkan momokan hingga ke peringkat keterlaluan, yang tiada … Continue reading

Posted in Politik | Leave a comment

BORING-BORING, LAYAN CINDAI ASMARA-SLAM

Bila boring, maka mula berfikir segala macam. Antara segala macam, adalah kisah cinta agung. Bukanlah agung mana pun seperti hebatnya cinta agung Aisha Bibi dan Karakhanda, di Taraz, Kazakhstan. Tak perlulah diulas panjang. Dalam melayari youtube, rupa-rupanya terjumpa lagu yang … Continue reading

Posted in Uncategorized | 4 Comments