Empat kanak-kanak Palestin maut di pantai Gaza

BERKABUNG...Rakyat Palestin mengusung jenazah empat kanak-kanak lelaki yang maut dalam serangan pantai di Gaza. - Foto Mohammed Abed/AFP/Getty Images

BERKABUNG…Rakyat Palestin mengusung jenazah empat kanak-kanak lelaki yang maut dalam serangan pantai di Gaza. – Foto Mohammed Abed/AFP/Getty Images

Empat kanak-kanak Palestin menjadi mangsa terbaharu manakala seorang lagi berada dalam kritikal, dalam serangan terbaharu Israel, pada Rabu.

ABCNews melaporkan jurucakap tentera Tel Aviv, Ahmed Abu Hassera berkata kejadian itu berlaku di pantai Gaza ketika kanak-kanak itu sedang bermain bola sepak di pantai, kesemua mangsa berusia 15 tahun ke bawah.

Kesemua mangsa yang terkorban dikenali sebagai Ismail Bakr, 9, Ahed Bakr, 10, Zakaria Bakr, 10, dan Mohammed Bakr, 11.

Ketika letupan pertama, kesemua mereka lari untuk menyelamat diri masing-masing bagaimanapun letupan kedua menyebabkan kesemua mereka terkorban dan seorang lagi berada dalam keadaan kritikal,” kata Ahmed Abu Hassera.

Dalam pada itu, menurut kenyataan yang dikeluarkan Pasukan Pertahanan Israel berkata kejadian tersebut akan disiasat dengan terperinci.

“Kami tidak berniat untuk mengheret orang awam ke kancah peperangan antara Hamas. Kejadian ini kami akan siasat.

“Berdasarkan kepada laporan awal, kami sasarkan roket di lokasi di mana Hamas beroperasi. Maka, kematian orang awam seperti yang dilaporkan amat kami kesali,” katanya dalam satu kenyataan.

Seramai 200 nyawa rakyat Palestin terkorban dalam serangan roket yang dilancarkan Israel dan Hamas pada hari ke sembilan.

Berikut adalah detik-detik akhir kegembiraan sekumpulan kanak-kanak yang maut di pantai Gaza.

Pada letupan pertama, empat kanak-kanak itu sedang berlari untuk menyelamatkan diri ketika bermain bola sepak di pantai Gaza.

Pada letupan pertama, empat kanak-kanak itu sedang berlari untuk menyelamatkan diri ketika bermain bola sepak di pantai Gaza.

Pada letupan kedua pula, empat kanak-kanak itu menemui ajal sebaik sahaja memasuki perkarangan sebuah bangunan di pantai Gaza.

Pada letupan kedua pula, empat kanak-kanak itu menemui ajal sebaik sahaja memasuki perkarangan sebuah bangunan di pantai Gaza.

Advertisements

About massa121

Be a Creative Thinker....
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s